"Geïnspireerd door deze ervaring ben ik op zoek gegaan naar meer informatie over het zelf maken van dreads"

In 2006 maakte ik voor het eerst kennis met het dragen van synthetische dreads. Vrij snel was ik verkocht en inmiddels ben ik sinds 2009 permanent een “dreadhead”. Ik heb mijn dreads altijd gekocht, de machinaal gedraaide variant. Vele kleur- en lengte variaties hebben sindsdien aan mijn haar vastgezeten. Toen ik ging afstuderen wilde ik graag iets anders, iets speciaals. Via via kwam ik terecht bij iemand die de dreads zelf maakte met de hand en ze ook invlocht. Daar heb ik mijn eerste handgemaakte set gekocht. Geïnspireerd door deze ervaring ben ik op zoek gegaan naar meer informatie over het zelf maken van dreads en heb ik tips en trucks mogen ontvangen van meerdere dreadmakers. Ik heb kennis gemaakt met vaktermen, verschillende technieken over het maken en zetten van dreads en mijzelf op die wijze verbetert. De eerste probeersels vlocht ik in mijn eigen haar en werden lovend ontvangen door mijn omgeving.

"Geïnspireerd door deze ervaring ben ik op zoek gegaan naar meer informatie over het zelf maken van dreads"

De serieuze start van mijn dreadmaak-carriere ligt dan ook pas in maart 2015, nog niet heel ervaren maar wel erg gemotiveerd en bedreven in het maken en verbeteren van mijn dreads. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor mij is dat alleen al een reden door te blijven gaan met het maken en perfectioneren van mijn dreadart. Voor mijzelf, maar ook zeker voor mijn klanten.

Naast het maken van dreads ben ik ook vaardig geworden in het zetten van dreads. De eerste uitdaging die kwam kijken bij het dreads dragen, was het vinden van de juiste dreads en iemand  om deze netjes in te vlechten. Die laatste zoektocht werd steeds lastiger en bovenal steeds duurder (waarom is mij nog steeds een raadsel), om die reden ben ik gestart met dreads bij mezelf zetten. Als eerste dread voor dread vervangen en later ook opzetten van een nieuwe dreadcoupe vanaf haar. Inmiddels mag ik bij een aantal mensen mijn soepele vingers gebruiken om elke keer opnieuw een leuke dreadcoupe te voorschijn te toveren. Door het oefenen op mezelf en opdoen van nieuwe technieken en manieren van kleur verdelingen is het een ware kunst geworden. Waarbij ik inmiddels mijn vaste klantenkring heb ontwikkeld, voor zowel het zetten van-, als het leveren van dreads. Dat laatste gebeurt zelfs aan klanten buiten Nederland.