Dreads, wat zijn dat?!

Waarom dreads?!

In 3 uur tijd een compleet nieuwe look hebben, dat wil toch iedereen?! Elke keer een andere kleur, of juist hetzelfde, want ook als je dezelfde kleuren opnieuw laat zetten ontstaat er een nieuwe look door de kunst van het verdelen van de dreads op basis van kleur en lengte.

Met dreads durf je uiting te geven aan je eigen stijl, je eigen unieke persoonlijkheid samengesteld in diverse kleuren.

Wanneer je je mooi voelt, voel je ook meer zelfvertrouwen en dat straal je uit!
En dat zonder te hoeven nadenken over de styling of verzorging.

Verzorging

De dreads kun je gewoon onder de douche wassen, een keer in de week is hiervoor echt voldoende. Als je het vaker wast bestaat de kans dat de dreads er sneller uit glijden. Bij het wassen gaat het voornamelijk om je hoofdhuid, gebruik hiervoor minder shampoo dan je normaal voor je hele haar zou gebruiken (omdat je haar zelf niet gewassen hoeft te worden). Masseer de shampoo voorzichtig op je hoofdhuid en spoel het nadien goed uit, het goed uitspelen is van belang omdat zeep resten irritaties en jeuk kunnen veroorzaken.

Wanneer je klaar bent met wassen knijp je het meeste water uit de dreads, met wrijven veroorzaak je pluis in de vlechten waardoor ze minder lang mooi blijven. De dreads hebben zo’n 2 tot 5 uur nodig om te drogen. Föhnen is een van de weinige dingen die je niet kan met dreads. Verder hoef je qua verzorging niet veel aan je dreads te doen. Af en toe met je handen de dreads ‘uitkammen’ is meestal voldoende.

De dreads kunnen zo’n 2 tot 3 maanden blijven zitten, afhankelijk van de haargroei van je eigen haar. Wanneer je de dreads er te lang in laat zitten kunnen er dreads gaan vormen van je eigen haar wat het uithalen van de synthetische dreads lastiger maakt.

Vind je de voorste rij na een tijdje niet meer netjes zitten? Dan kun je deze opnieuw laten zetten tegen een speciaal tarief.

Wat zijn dreads nu eigenlijk?

In mijn geval heb ik het over synthetische dreads. Dat zijn haren van plastic (waar ook synthetische pruiken van worden gemaakt) die bewerkt worden tot een dread.

Dreads worden doormiddel van een aanzetvlecht vast gevlochten in het haar. Door kleine vakjes te maken ontstaat er een volle bos van dreads. Het eigen haar moet hiervoor minimaal 6 cm zijn om voldoende grip te hebben. Wanneer je korter haar hebt bestaat de kans dat de dreads eruit glijden. Afhankelijk van de lengte van je haar neemt het invlechten van de dreads zo’n 3 uur in beslag. Heb je langer haar dan gemiddeld kan het iets langer duren, is je haar korter (maar wel 6 cm) dan kan het binnen 2 uur lukken.

De dreads die ik verkoop zijn hand gemaakt en met zorg samengesteld. Doordat het echt handwerk is is niet elke dread even dik en van dezelfde kleur daardoor ontstaat er een natuurlijk effect, zelfs bij niet natuurlijke kleuren. Ik maak standaard dreads met een lengte van 50 cm, maar kortere (30 cm) of langere (70 cm) dreads kunnen op aanvraag ook gemaakt worden.

Mijn dreads zijn dubbele dreads, dat houd in dat het 1 lange dread is die in je in het midden dubbel vouwt om te vlechten. Hierdoor krijg je aan elk aanzetvlechtje 2 dreads hangen.

Wanneer je dreads door mij laat inzetten kan je de dreads ook ergens anders kopen, let er dan wel op dat het dubbele dreads zijn.

Je hebt voor een vol hoofd met dreads zo’n 60 tot 70 dreads nodig, je eigen haarlengte heeft hier geen invloed op. Dat heeft alleen effect op de lengte van het aanzetvlechtje. Mocht je heel dik haar hebben of een boho-style willen geven aan je dreads, dan kan je er voor kiezen om het aanzetvlechtje niet door te vlechten en je haar plukjes los te laten. Daardoor heb je de mogelijkheid je eigen haar te vlechten of twisten tussen je dreads door.

Uithalen

Wanneer je besloten hebt de dreads er weer uit te halen kan je dat het beste doen door met een tornmesje het elastiekje los te snijden en vervolgens het vlechtje uit te vlechten. Het lijkt dan net alsof je veel haar verliest, daar hoef je niet van te schrikken! Normaal verliest een mens namelijk wel 100 haren per dag, alleen wanneer je dreads draagt blijven deze verwerkt zitten in de vlecht. Als de dreads er eenmaal uit zijn probeer dan plukje voor plukje door te kammen, het kan namelijk zijn dat er wat stofjes en huidschilfertjes aan elkaar zijn gaan zitten bij de aanzet – dat is volkomen normaal. Daarna kun je weer als vanouds je haar wassen en verzorgen zoals je gewend bent. Voelt het aan alsof je minder haar hebt? Dat kan komen doordat je inmiddels gewend was aan de grote bos dreads, je eigen haar gaat namelijk niet stuk van dreads. Sterker nog het heeft even rust van al het kammen en getrek aan het haar.

Garantie

De eerste maand geef ik garantie op dread-zet werk, dat betekend dat als er in de eerste maand door toedoen van een gesprongen elastiekje of verminderde grip (zonder dat er sporen zijn van overmatig wassen) een dread uit is gevallen ik deze kosteloos er weer in zet.

Op de dreads zelf geef ik een jaar draaggarantie. Wat in houd dat je ze meerdere keren kan gebruiken! Gewoon even in een waszak of kussensloop op een kort 30 graden programma in de wasmachine, of bij mij laten verzorgen en ze zijn weer als nieuw.